Iluvõimlemise eesti absoluutmeistriks krooniti Adelina Beljajeva

Adelina Beljajeva

Tartus A. Le Coq spordihallis peeti kevadel toimuma pidanud, kuid pandeemia tõttu ära jäänud iluvõimlemise individuaalarvestuse Eesti meistrivõistluseid. Kolmepäevane võistlus koosneb kvalifikatsioonivoorust ja kulminatsioonist – üksikalade finaalidest. 

Jaht Eesti absoluutmeistri tiitlile algas juba esimesel võistluspäeval, kus kahe kava järel oli esikohal eelmise aasta mitmevõistluse pronksmedalist Adelina Beljajeva (VK Elegance), talle järgnesid eelmise aasta Eesti absoluutmeister, staažikas Viktoria Bogdanova, ja hõbemedalist Melany Keler. Põnevust jagus ning tasavägises võitluses krooniti Eesti absoluutmeistriks Adelina Beljajeva (81.550), kes edastas oma klubikaaslast Melany Kelerit (80.400) ja eelmise aasta Eesti meistrit, kogenud Viktoria Bogdanovat (77.950). 17-aastane Beljajeva treenib võimlemisklubis Elegance Julia Tjomuškina ja Natalja Ratšejeva käe all.

“Olen tänase võistlusega väga rahul, peaaegu kõik tuli välja nii, nagu planeerisin. Suutsin ennast kokku võtta ning loodan näidata oma võimeid ka homsetes üksikalade finaalides”, sõnas peale võistlust  Beljajeva.

Juunioride meistritiitli eest võitlesid tervelt 47 võimlejat. 2020. aasta juunioride Eesti meistri tiitli võitis Võimlemisklubi Excite Dance iluvõimleja Erika Dokutšajeva (70.850).

Erika Dokutšajeva

Põnevas võitluses pjedestaali kohtade eest tuli teisele kohale VK Janika kasvandik Vanessa Kivirand (69.950) ning kolmandaks Võimlemisklubi Elegance võimleja Anette Vaher (69.550). 

“Kavad jäid eelmisest hooajast samaks. Tundsin ennast kindlalt, kuna oli piisavalt palju aega kavade treenimiseks.”, kommenteeris edukalt lõppenud võistlust Dokutšajeva.