Eestis toimus esimene sportvõimlemise võistlus pärast 20 aastast pausi

EEVL president Peeter Tishler lausumas avasõnasid

Laupäeval, 14. novembril 2020, toimusid uues sportvõimlemise hoones, Erika võimlas, 20. aastase pausi järel esimesed sportvõimlemise sügisvõistlused. Võistlused peeti ühel alal – vabaharjutuses – ning korraldajaks oli Võimlemisklubi Tallinna Ülikool.

Võistlusest võttis osa 45 tüdrukut ja 14 poissi vanuses 7–17 aastat Kohtla-Järvelt, Pärnust ja Tallinnast ning võisteldi mini-, laste ja noorteklassides. Kõige rohkem võistlejaid oli miniklassis, mis näitab suurt huvi sportvõimlemise vastu olulisel “rohujuuretaandil”.

VKTLÜ tänab EEVL-i presidenti Peeter Tishlerit ja juhatuse liiget Viktor Saaronit sportvõimlemise saali avamise ning esimeste võistluste vaatlemise eest. On suurepärane, et Eestis on taaskord võimalik seda nauditavat spordiala arendada.