Iluvõimlemise EM-i avapäeval hoiab rühmkava rahvuskoondis 3. kohta

Rühmkava rahvuskoondis Kiievis Foto:European Gymnastics

Täna Kiievis alanud iluvõimlemise EM-il hoiab Eesti rühmkava koondis pärast edukat 5 palli kava sooritust kõrget kolmandat kohta rekordilise 32.000 punktiga. Sama punktisumma kogunud võõrustajamaa Ukraina koondis jäi madalama tehnilise soorituse hinde tõttu 4. kohale. Esikohta jäi hoidma Aserbaidžaani koondis 34. 600 punktiga, teisel kohal Iisrael (34.100 punkti). Rühmkava koondis koosseisus Laurabell Kabrits, Evelin Naptal, Arina Okamanchuk, Carmely Reiska ja Alina Vesselova jätkavad võistlemist homme, mil pärast 3 rõnga ning 2 kurikapaari kava sooritust selgitatakse välja rühmkava mitmevõistluse Euroopa meistrid.

Eesti juunioriklassi võimlejad Erika Dokutšajeva ning EM-i üks noorim osaleja, 13-aastane Anette Vaher tegid samuti väga tublid sooritused. Dokutšajeva pallikava (20.075 punkti) tagas Eestile koha laupäevases finaalvõistluses (kvalifikatsioonis 10. koht), Vaher jäi kahjuks oma hüpitsakavaga (18.300 punkti ja 14. koht) esimesena finaali ukse taha ning on hetkel esimene reservvõimleja. Pallikavas saavutas Vaher 17.550 punktiga 18. koha, ebaõnnestunud hüpitsakavaga (15.700 punkti) sai Dokutšajeva 22. koha. Homme ootavad juuniore ees kurika- ning lindikavad, mille järel selguvad kõik laupäevased finalistid.

Eesti rühmkava koondise 5 palli sooritust saab uuesti vaadata siin: https://youtu.be/E2ZfRtW8B5E
Erika Dokutšajeva pallikava: https://youtu.be/fIA5z2dJgT4
Anette Vaheri hüpitsakava: https://youtu.be/zsG5eIkLA9g