Eesti rühmkava koondis saavutas iluvõimlemise EM-il ajalooliselt kõrge 4. koha

Rühmkava rahvuskoondis Kiievis
Täna Kiievis lõppenud iluvõimlemise EM-i rühmkava mitmevõistluses jäi Eesti rahvuskoondisel pronksmedalist puudu vaid napid 0.700 punkti ning 63.000 punktiga saavutati ajalooliselt kõrge 4. koht. Koondis koosseisus Laurabell Kabrits, Evelin Naptal, Arina Okamanchuk, Carmely Reiska ja Alina Vesselova sai kolme rõnga ja kahe kurikapaari kava eest 31.000 punkti ning pidi mitmevõistluste üldarvestuses alla vanduma Ukraina koondisele, kelle punktisumma oli kahe kava eest kokku 63.700. Euroopa meistriks krooniti Iisraeli koondis (67.575 punkti), hõbemedalile tuli Aserbaidžaan (66.300 punkti).
         
“Šansid jõuda medalile olid sel korral erakordsed. Mul on äärmiselt kahju, et meie võimalus jäi realiseerimata, aga samas on 4. koht EM-il äärmiselt väärikas. Võistlus ei ole veel aga lõppenud, homsetes finaalides võitleme kindlalt edasi,“ sõnas rühmkava koondise peatreener Natalja Bestšastnaja.
 
Eesti koondis jätkab võistlemist homsetes vahendifinaalides, kus tuleb uuesti sooritada katsed nii viie palli kavaga kui ka täna võisteldud kolme rõnga ja kahe kurikapaari kavaga.
 
Eesti juunioridest tegi täna säravaima tulemuse Anette Vaher, kelle lindikava 17.850 punktiga tagas Eestile pääsu homsesse finaali. Kurikakava eest sai Vaher soliidse punktisumma 20.550, kuid kahjuks jättis antud tulemus kõrgetasemelises võistluses Eesti esimesena finaalist välja. Erika Dokutšajeva saavutas lindikavaga 17. koha (punktisumma 17.000) ning kurikakavaga 19. koha (punktisumma 19.950).
Erika Dokutšajeva
Anette Vaher