Eesti rühmkava koondis võitis iluvõimlemise EM-il pronksmedali

Pronksmedali omanikud
Foto: Eesti Võimlemisliit

Iluvõimlemise rühmkava rahvuskoondis tegi täna ajalugu ning võitis puhtalt sooritatud viie palli kavaga EM-i finaalis pronksmedali uue isikliku rekordiga 32.800 punkti. Eesti koondis võistles koosseisus Laurabell Kabrits, Evelin Naptal, Arina Okamanchuk, Carmely Reiska ja Alina Vesselova, koondise peatreener on Natalja Bestšastnaja.

Euroopa meistri tiitli võitis kodus võistelnud Ukraina koondis (35.350 punkti), 2. kohale jäi Iisarel (34.450 punkti). Kolme rõnga ja kahe kurikapaari finaalis tegi Eesti koondis palju vigu ning jäi 25.250 punktiga 6. kohale. Üllatuslikult krooniti Euroopa meistriks väga hea katse teinud Türgi koondis, kes teenis 31.350 punkti, hõbemedalile tuli Ukraina (samuti 31.350 punkti, madalam tehniline sooritus).

“Me oleme väga rõõmsad, et saavutasime pronksmedali ja, et üldse siia võistlema saime tulla. Hoolimata sellest, et võistlustest võttis osa oodatust vähem riike, siis olid kõik konkurentsivõimelised ning saime ikkagi võistelda tugevate koondistega, “sõnas koondise kapten Laurabell Kabrits.

Eesti delegatsiooni juht Tene-Riin Vaarmann lisas: “Me realiseerisime ajaloolise võimaluse. Koroonaepideemia tõttu jäid küll eemale mitmete riikide koondised, kuid medal tuli siiski välja võidelda maailma paremikku kuuluvate riikide vastu. Kindlasti tuleb ka ära märkida, et Eesti rühmkava koondise areng on olnud väga korralik, 2019. aasta sügisel toimunud MM-il oli viie palli kava punktisumma 23.300, vahe on pea 10 punktine.”

Eesti juunioridest tegi parima tulemuse Erika Dokutšajeva, kes sai pallikava finaalis kõrge 6. koha ning seda kvalifikatsioonist parema punktisummaga 20.150. Anette Vaheri lindikava tõi Eesti koondise noorimale võimlejale 8. koha (16.300 punkti).

Erika Dokutšajeva
Foto: Simone Ferraro
Anette Vaher
Foto: Simone Ferraro

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Video pronksmedali toonud rühmkava koondise 5 palli kava katsest: https://youtu.be/Lf8MTBrCqjo