Bogdanova saavutas iluvõimlemise EM-il karjääri kõrgeima tiitlivõistluste koha

Kiievis toimuvate iluvõimlemise Euroopa meistrivõistluste viimase päeva lõpetas individuaalvõimlejate mitmevõistlus. Eesti võimleja Viktoria Bogdanova saavutas 82.350 punktiga 14. koha, mis on ühtlasi tema sportlaskarjääri kõrgeim tiitlivõistlustel saavutatud koht. Bogdanova sooritas kõik neli kava stabiilselt ilma suuremata vigadeta, kõige paremini õnnestus pallikava punktisummaga 21.650. Euroopa meistri tiitli võitles välja iisraellanna Linoy Ashram (100.900 punkti). Sama punktisumma sai ka Alina Harnasko, kuid kuldmedali heitluses sai otsustaks tehniliste mahavõtmiste hinnete summa ning valgevenelanna pidi leppima hõbemedaliga. Pronksmedali võitis samuti valgevenelanna Anastsija Salos (96.500 punkti).

Lõppenud Euroopa meistrivõistlusi võib pidada Eestile väga edukaks. Eile pronksmedali võitnud Eesti rühmkava rahvuskoondis koos juuniorvõimlejate Erika Dokutšajeva ning Anette Vaheriga saabuvad Tallinna lennujaama täna öösel kell 00.15.

Kiievis toimunud 36-ndad Euroopa meistrivõistlused (25-29. november 2020) pidid esialgu toimuma 2020. aasta maikuus, kuid valitseva koroonapandeemia tõttu lükati need hilissügisesse. Kohale sõitis 23 riiki – 57 juunioriklassi võimlejat, 26 meistriklassi võimlejat ning 6 rühmkava koondist (kokku 113 võimlejat. Eelmisel EM-il, 2018. aastal, võttis võistlustest osa 40 riiki. Sportlaste sooritusi hindas 24 kohtunikku üle Euroopa, Eestit esindas Natalja Bestšastnaja.

Võistluste ametlike tulemuste protokollidega saab tutvuda siin: https://www.europeangymnastics.com/event/2020-european-championships-rhythmic-gymnastics/results