Eesti rühmvõimlejad MK etapil kolmandad

VK Rütmika Siidisabad teenisid MK etapil Sofias pronksmedali. Eelvõistlusel koos Soome OVO Teamiga kolmanda koha punktisummat jaganud tartlannad sooritasid oma finaalkatse konkurentidest tugevamalt ja saavutasid pronksmedalid kogusummaga 36,950 punkti. VK Janika Tallinn Caresse finaalkatse oli päeva kuues tulemus ja ka kokkuvõttes saavutati kuues koht (33,700). Meistriklassis võistles 12 võistkonda seitsmest riigist. Võidukarika jättis koju Bulgaaria rahvuskoondis (37,950 punkti), teisele kohale tulid valitsevad maailmameistrid Soome rühm Minetit (37,700).

Juuniorklassis saavutas VK Piruett Junior Team neljanda koha, parandades oma eilset tulemust 17,55 punktini, mis kogusummaks andis 34,9 punkti. Piruett Junior teami tunnustati eriauhinnaga “Rühmvõimlemise hinge hoidmise eest”. Piruetile järgnes viiendal kohal GC Janika Violett kogusummaga 34,200 punkti. Eesti juuniorrühmadest saavutasid eelvõistlusel VK Rütmika Junior Team 8nda koha (16,550) ja VK Janika Tallinn Miressa 11. koha (14,900 punkti). Kokku osales MK etapil 15 juuniorrühma kuuest riigist. Eelvõistlusel võrdselt kõrgeima punktisumma saanud OVO Junior Teami ja Bulgaaria juuniorkoondise duellist tuli karikavõitjana välja Bulgaaria juuniorkoondis (kokku 37,200 punkti). Soome OVO juunioride punktisummaks kujunes 36,950, kuid väga tugev kaasmaalaste Minetit Junior rühma finaalkatse tõstis viimaste punktisumma samuti 36,950ni ja nii jagasid mõlemad Soome võistkonnad pjedestaalil teist kohta.

Järgmine MK etapp toimub kuu aja pärast 8.-10.juunil Tamperes, Soomes.

Foto: Kadri RohtmetsFoto: Kadri RohtmetsFoto: Kadri Rohtmets