Homme algavad Sofias iluvõimlemise maailmameistrivõistlused, Eestit esindavad 7 võimlejat

Iluvõimlemise rühmkava Tokyo olümpiamängude võitjate kodulinn Sofia võõrustab maailmameistrivõistluseid, mille raames teenitakse esimesed Pariisi olümpiamängude pääsmed. Eestit esindavad iluvõimlemise rühmkava rahvuskoondis ning individuaalarvestuse valitsev Eesti meister Melany Keler.

Eesti Võimlemisliidu peasekretär Natalja Inno kinnitas, et selle olümpiatsükli iluvõimlemise kvalifikatsioon on sarnane eelmisega. „Olümpiakohad jagatakse kolme aasta jooksul ning sellel nädalal toimuval MM-l on lisaks maailma parima tiitlile võimalik välja teenida esimesed Paris 2024 OMi kohad. 2024.aasta Olümpiamängude kohad kindlustavad oma riikidele mitmevõistluse kolm parimat individuaalvõimlejat ja kolm parimat mitmevõistluse rühmakava võistkonda. Järgmised OM punktid teenitakse 2023.aasta MM-l, mis toimub Bakuus. Kokku pääseb 2024.aasta olümpiamängudele 14 rühmkava ja 24 individuaalvõimlejat“, selgitas Inno.

Sofia iluvõimlemise MM-l võistlevad Eesti lipu all Melany Keler ja rühmkava rahvuskoondis. „Keler sai juunis Euroopa Meistrivõistlustel kõrge 21.koha ning ka sellel tiitlivõistlusel läheb püüdma mitmevõistluse finaali kohta, kuhu pääsevad kvalifikatsiooni 18 parimat. Rühmakava koondis tegi korraliku suvise ettevalmistuse ning astub võistlustulle heas vormis. Treenerid on sättinud treeningud õhtusele ajale, treeniti samas formaadis nagu MMl – kaks kava ühel päeval. Oleme tegelenud ka võimlejate psühholoogilise poolega. Kavad on rasked, kuid tööd on tehtud palju ja vigadeta esitus annaks võimaluse pääseda finaali“, sõnas Inno. Rahvuskoondise koosseisu kuuluvad Arina Okamanchuk, Alina Vesselova, Evelin Naptal, Mirtel Korbelainen, Kiara Oja ja suve alguses liitunud Adelina Beljajeva (Noorte OM 2018 võistkondliku hõbemedali võitja).

Keler stardib iluvõimlemise individuaalarvestuse kvalifikatsioonis 14.septembril, rühmkava koondis 16.septembril. Finaalid toimuvad nädalavahetusel 17.-18.septembril. Kokku võistleb Sofias 89 individuaalvõimlejat ja 30 rühma.

Korraldaja koduleht: https://rgwch2022.com/