Eesti TeamGym juunioride segavõistkond teenis EM-l kuuenda koha

Luksemburgis toimunud TeamGym Euroopa meistrivõistlustel kogus Eesti naiste ja meeste segavõistkond 41.275 punkti ning saavutas kokkuvõttes kuuenda koha. Segavõistkondade juunioride Euroopa meistriks krooniti Taani (53.875), kelle järgnesid Rootsi (53.100) ja Suurbritannia (52.600).

12 võimlejast koosnev võistkond sooritas võistluse raames kolm kava – vabakava, trampetihüpped ja akrobaatikaraja hüpped. Delegatsioonijuhi Angeliina Semjonova sõnul esitavad võistluse käigus võistkonnad kavu korda mööda ning pealtvaatajate jaoks on see väga atraktiivne ja kaasahaarav. “TeamGym on sündinud Skandinaavias ning Eesti ja teiste Euroopa riikide osavõtt näitab, et ala areneb ning aastast aastasse kasvab osalevate võistkondade arv. Eesti on ennast tõestanud ning oleme saavutanud taseme, kus suudame pakkuda konkurentsi. Tulevikus planeerime kaasata oma ala juhtivad spetsialistid ning kindlasti vajame kaasaegset varustust, mis aitab meil tõsta soorituse tehnilist taset,” sõnas Semjonova.

Eestit esindasid Team Gym EM-l Kirill Meinert, Andrei Zaikin, Dmitri Petrogradov, Mikael Liskmann, Mihail Romanov, Aleksandra Kudrjavtseva, Polina Sirjajeva, Evelin Birgitte Ingermann, Adriana Gorbunova, Maria Martõnova, Serafima Gutman.

Fotode autor: European Gymnastics