VK Rütmika Junior Team võitis rühmvõimlemise juunioride EM-il pronksmedali, Siidisabad täiskasvanute seas 4. kohal

Täna Soomes, Vantaas lõppenud rühmvõimlemise Euroopa meistrivõistlused tõid Eestile pronksmedali juunioride võistlusklassis. VK Rütmika Junior Team võitis 49.800 punktiga pronksmedali jäädes alla vaid kahele tugevale Soome rühmale. Euroopa meistriteks krooniti rühm Minetit Junior (54.750 punkti), kes edestas hõbemedalile tulnud kaasmaalaste rühma OVO Junior Team-i 0.8150 punktiga. VK Rütmika Junior Team võistles EM-il koosseisus Annabel Juuriste, Marii Elis Jürisoo, Hele-Riin Kallari, Emma Kivikas, Mona Maasikas, Pauline Mikker, Rebeka Raid, Saskia Treufeldt ja Kirke Veski, rühma treenerid on Elsa Sinijärv, Kadri Rohtmets ja Maarja Jaanovits.

„Junior Team’i ja Siidisabade eelvõistlus ja finaalvõistlus õnnestusid, tüdrukud tegid hooaja parima soorituse ning teenisid oma kõrgeimad punktid. Hea meel, et tüdrukud suutsid oma võimalused realiseerida ja juuniorklassis medalile tulla, “ kommenteeris võistlusjärgselt nii VK Rütmika Junior Team´i kui ka Siidisabade treener Elsa Sinijärv.

Täiskasvanute Euroopa meistritiitli pälvis Soome rühm Minetit, kes punktisummaga 55.700 sai ülinapilt 0.1 punktiga jagu Bulgaaria rahvuskoondisest (punktisumma 55.600). Kolmandale kohale tuli soomlannade rühm Gloria (53.700 punkti). Valitsev Eesti meister VK Rütmika Siidisabad jäi esimesena medalist ilma saavutades 52.800 punktiga 4. koha. Teise rühmana finaalis võistelnud VK Janika Tallinn Caresse tuli 6. kohale (48.500 punkti) ning kõrge 5. kohaga tuleb EM-ilt tagasi ka VK Janika rühm Diente, kes oli teise Eesti juunioride rühmana finaalis ning tegi tulemuse 43.650 punkti.

Eile EM-i eelvõistlustel võistelnud VK Janika Violett-i kohaks jäi 15-s, juunioriklassi rühmad VK Piruett Junior Team Esperanza ja VK Janika Tallinn Melissa tulid vastavalt 13. ja 14. kohale.

Euroopa meistrivõistluste raames toimus ka rühmvõimlemise III maailmakarikaetapp, milles nii juunioride kui ka täiskasvanute vanuseklasside esikolmikud kattusid EM-i tulemustega.

Ametlikud tulemused:

EM: https://kisanet.fi/?fbclid=IwAR0p43VNwHi9VL5djKxwTXmOV54MXp8meEQAUMPpS87qXLYarQS_lqwHgmg#/results/2925/45633

Juunioride EM: https://kisanet.fi/?fbclid=IwAR0p43VNwHi9VL5djKxwTXmOV54MXp8meEQAUMPpS87qXLYarQS_lqwHgmg#/results/2925/45636