TALLINN OPEN juba sel nädalavahetusel Kalevi spordihallis

Juba käesoleval nädalavahetusel toimub Kalevi spordihallis rahvusvaheline iluvõimlemise turniir Tallinn Open 2024. Tallinn Open on rahvusvahelise võimlemisföderatsiooni (FIG) võistluskalendrisse kuuluv iluvõimlemisvõistlus, mis toob pealinna nii individuaalvõimlejad kui iluvõimlemise rühmad. Võistluse korraldaja on Eesti Võimlemisliit. 

Kodupubliku ette astuvad mitmed Pariisi OM-i pääsme teekonnal olijad. Võistlusele on registreeritud 16 riiki ning lisaks Eesti paremikule astuvad favoriitidena võistlustulle esimest aastast täiskasvanute klassi liikunud valitsev juunioride maailmameister 𝐋𝐢𝐥𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐋𝐞𝐰𝐢𝐧𝐬𝐤𝐚 (POL) ning 2020. aasta Euroopa MV võistkonna arvestuse pronks, 19-aastane 𝐈̇𝐥𝐨𝐧𝐚 𝐙𝐞𝐲𝐧𝐚𝐥𝐨𝐯𝐚 (AZE ) Eesti, Läti, Leedu ja Poola juunioridele on Tallinn Open üheks kvalifitseerimisvõistluseks maikuus Budapestis toimuvale Euroopa meistrivõistlustele, mis on meie kontinendi viimaseks võimaluseks lunastada OM pääse.

Kodupubliku ette astuvad Eesti  8 individuaalvõimlejat – meistriklassi esindajad 𝐀𝐧𝐞𝐭𝐭𝐞 𝐕𝐚𝐡𝐞𝐫, 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐕𝐚𝐥𝐚𝐬𝐞𝐯𝐢𝐭𝐬, 𝐌𝐞𝐥𝐚𝐧𝐲 𝐊𝐞𝐥𝐞𝐫, 𝐊𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧 𝐅𝐫𝐞𝐲 ning juunioridest 𝐒𝐨𝐟𝐢𝐚 𝐉𝐚𝐤𝐨𝐯𝐥𝐞𝐯𝐚, 𝐀𝐧𝐧𝐚 𝐊𝐚𝐫𝐨𝐥𝐢𝐧𝐚 𝐎𝐛𝐨𝐥𝐨𝐧𝐢𝐧𝐚, 𝐄𝐥𝐲𝐬 𝐊𝐫𝐞𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐊𝐮𝐤𝐤 ning 𝐍𝐢𝐤𝐚 𝐎𝐛𝐨𝐫𝐬𝐤𝐚𝐣𝐚. Valtsev Eesti meister ja 2023 EMi mitmevõistluse finalist Ester Kreitsman vigastusest taastumise tõttu Tallinn Openist osa ei võta. Antud võistlus on esimeseks eelprooviks 2025. aastal esmakordselt Eestis toimuvatele iluvõimlemise Euroopa meistrivõistlustele.

𝐕𝐨̃𝐢𝐬𝐭𝐥𝐮𝐬𝐞 𝐚𝐣𝐚𝐤𝐚𝐯𝐚:
𝟓. 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟒 (𝐫𝐞𝐞𝐝𝐞)– iluvõimlemise mitmevõistlus: juuniorid, täiskasvanud ja rühmkavad
𝟔. 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟒 (𝐥𝐚𝐮𝐩𝐚̈𝐞𝐯) – iluvõimlemise mitmevõistlus: juuniorid, täiskasvanud ja rühmkavad
𝟕. 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟒 (𝐩𝐮̈𝐡𝐚𝐩𝐚̈𝐞𝐯)- iluvõimlemise 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐚𝐥𝐢𝐝: juuniorid, täiskasvanud ja rühmkavad

𝐓𝐚̈𝐩𝐧𝐞 𝐚𝐣𝐚𝐤𝐚𝐯𝐚, 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐝, 𝐭𝐮𝐥𝐞𝐦𝐮𝐬𝐞𝐝:
𝐏𝐢𝐥𝐞𝐭𝐢𝐥𝐢𝐧𝐤:
𝐎𝐭𝐬𝐞𝐮̈𝐥𝐞𝐤𝐚𝐧𝐧𝐞
05.04.2024  sport.television.ee/live/2449
06.04.2024 sport.television.ee/live/2450
07.04.2024 sport.television.ee/live/2451

#rgtallinnopen